Skip to main content

Ben je op zoek naar een nieuwe baan? Dan heb je het geluk dat de arbeidsmarkt momenteel erg gunstig is. Er zijn dus genoeg organisaties die werknemers zoeken. De kunst is echter ook om ervoor te zorgen dat jouw ideale werkgever jou ook daadwerkelijk weet te vinden. Om gevonden te worden is het op de eerste plaats belangrijk om een goed cv (curriculum vitae) te hebben. Recruiters kunnen op basis van dit document zien over welke kennis en ervaring je beschikt en in wat voor organisatie je mogelijk past. Zorg er dus voor dat je een krachtig cv hebt. Hoe je dat doet? Een goed cv stel je op aan de hand van onderstaand stappenplan.

Stap 1. Cv maken: vermeld je contactgegevens

Uiteraard moeten je meest recente contactgegevens op een prominente plaats op je cv staan. Een potentiële werkgever of een recruiter moet je immers wel kunnen bereiken. Controleer voor het versturen dus altijd eerst even of je telefoonnummer en e-mailadres nog up to date zijn.

Stap 2.  Maak een persoonlijk profiel op je cv

Niet iedereen zet op zijn of haar cv een samenvatting van zijn of haar persoonlijke profiel. We raden het je echter wel aan. Het is een goede manier om jezelf direct op een aansprekende manier onder de aandacht te brengen: wie ben je en wat neem je mee naar een organisatie? Het is bij uitstek de manier om jouw meerwaarde voor een werkgever direct duidelijk te maken en het geeft bovendien een persoonlijke touch aan je cv.

Stap 3. Benoem relevante werkervaring

Vervolgens ga je in op reeds opgedane werkervaring. Ben je al een tijd actief op de arbeidsmarkt, noem dan alleen de meest relevante werkervaring. Voor wie solliciteert op een hogere functie in het management is het echt niet interessant om een eerste bijbaan bij de supermarkt op het cv te vermelden. Zorg er echter wel voor dat er geen onverklaarbare gaten in het cv vallen. Benoem wat je hebt gedaan in de periode dat je niet voor een baas werkzaam was. Ook een studiejaar of lange reis kan relevant zijn en verklaart bovendien de tijdslijn.

Stap 4. Vermeld je opleidingen

Benoem vervolgens welke diploma’s en certificaten je hebt gehaald. Wees daarbij kort en krachtig. Heb je een bachelor en masterdiploma, dan is het bijvoorbeeld minder relevant om ook de studierichting van je middelbare school te noemen. Heb je relevante cursussen of bijscholing gehad? Benoem deze hier dan ook.

Stap 5. Benoem ook persoonlijke interesses

Ten slotte kun je optioneel nog jouw persoonlijke interesse benoemen. Denk aan hobby’s, vrijwilligerswerk of andere bezigheden. Maak het echter niet te persoonlijk: politieke voorkeuren kun je bijvoorbeeld beter achterwege laten.

Ben jij ook op zoek naar een nieuwe werkgever? Neem dan nu direct contact met ons op. Wij helpen jou graag aan een leuke nieuwe job!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.