Skip to main content

Ben je op zoek naar een baan waarbij je actief bezig bent en waarmee je lekker aan de slag kunt? Dan is de functie van productiemedewerker misschien wel wat voor jou. Zeker als je flexibel inzetbaar bent en veel uren wilt maken, zou dit wel eens de juiste match kunnen zijn. De functie van productiemedewerker valt in de categorie werk zonder opleiding. In dit artikel bespreken we een aantal vragen die je misschien hebt voordat je overweegt te starten op de werkvloer als productiemedewerker. Je hebt na het lezen van dit artikel een goed beeld van de functie en bent op de hoogte van de verantwoordelijkheden die je krijgt!

Wat is een productiemedewerker?

De functietitel productiemedewerker is erg breed. Ga je als productiemedewerker aan de slag, dan verricht je assisterende en uitvoerende taken binnen een productieproces. Dat kan bijvoorbeeld in een fabriek of in een recycle- of afvalverwerker. De sectoren waarin productiemedewerkers worden gezocht lopen erg uiteen. Dat betekent dat de werkzaamheden ook variëren. Het kan gaan om het bedienen van machines, het werken in een magazijn of aan de lopende band staan. De kern van de baan is dat je als productiemedewerker bijdraagt aan de totstandkoming van een product.

Wat voor werkzaamheden krijg je als productiemedewerker?

Omdat productiemedewerkers gezocht worden in veel verschillende sectoren, kan het per vacature verschillen wat de exacte werkzaamheden inhouden. Als productiemedewerker heb je eenvoudige werkzaamheden die vaak een herhalend karakter hebben. Je voert dus dezelfde handeling achter elkaar uit. Je kunt dan denken aan het inpakken van goederen, het aanvullen van voorraden of het scheiden en opruimen van afval. Maar ook het bedienen van machines, het controleren van de kwaliteit van bepaalde goederen en het schoonmaken van de machines kunnen behoren tot je werkzaamheden.

Hoe wordt je productiemedewerker?

Heb je interesse om aan de slag te gaan als productiemedewerker? Dan kunnen wij als flexwerk uitzendbureau jou helpen. In de meeste gevallen is er geen specifieke opleiding nodig. Vaak word je in de functie ingewerkt door een ervaren collega en soms kun je binnen het bedrijf nog een interne opleiding volgen. Het kan zijn dat er wel wordt gevraagd naar eerdere werkervaring binnen een andere productieomgeving. Het is vooral belangrijk dat je in staat bent fysieke werkzaamheden uit te voeren voor een langere tijd en dat je nauwgezet en netjes te werk gaat.

Ben je na het lezen van dit artikel enthousiast geworden over een baan als productiemedewerker? Neem dan vooral contact met ons op. Wij kunnen je helpen bij het vinden van een functie die goed bij je past!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.