Skip to main content

Flex Impuls heeft zeer regelmatig leuke openstaande vacatures voor productiewerk. Hebben deze vacatures je aandacht getrokken en ben je benieuwd of een baan als productiemedewerker iets voor jou is? Ondanks dat de taken van een productiemedewerker niet overal hetzelfde zijn, zijn er wel een aantal veelvoorkomende werkzaamheden. In deze blog leggen we uit wat jij als medewerker in de productie kunt verwachten!

Wat is productiewerk? En welke taken horen daarbij?

De term ‘productiemedewerker’ is een vrij algemene omschrijving voor een beroep dat, afhankelijk van de branche en je opleidingsniveau, flink in werkzaamheden kan variëren. In ieder geval ben je als productiemedewerker altijd betrokken bij het montageproces van een product. De moeilijkheidsgraad van de werkzaamheden en je verantwoordelijkheden zijn deels afhankelijk van het vereiste opleidingsniveau. Voor ongeschoolde functies of functies waarvoor mbo-niveau is vereist, geldt dat productiewerk meestal inhoudt dat je (eenvoudige) werkzaamheden rond de vervaardiging van een product verricht, zoals machines bedienen, sorteren en monteren.

Werkzaamheden productiemedewerker

Zit je niet graag dagenlang achter een computer en ben je liever met je handen bezig om daadwerkelijk iets in elkaar te zetten? Dan is het goed mogelijk dat productiewerk goed bij je past. De werkzaamheden van productiemedewerkers zijn niet ingewikkeld en vaak repeterend, maar vereisen wel de nodige precisie en inzet. Zo kan het zijn dat je werkzaamheden verricht aangaande het sorteren en controleren van producten of onderdelen. Ook verpakken, schoonmaken en het instellen en bedienen van machines kunnen onderdeel uitmaken van je takenpakket. Ten slotte houden productiemedewerkers zich ook vaak bezig met het verzamelen en wegzetten van producten en worden onderdelen soms deels handmatig in elkaar gezet. Groot voordeel van werken in de productie is dat je vaak ook zonder diploma aan de slag kunt. Wel wordt vaak om een VCA-diploma gevraagd, zodat je van de veiligheidsvoorschriften en risico’s op de hoogte bent. Het is vaak geen enkel probleem om deze via de werkgever te behalen.

In welke branche kan je terecht?

Goederen worden natuurlijk in vele branches geproduceerd, dus als productiemedewerker kun je in uiteenlopende sectoren terecht komen. Misschien kom je wel terecht in een autofabriek of juist op de productieafdeling van een voedselproducent. Ook in de farmaceutische sector en bij metaalverwerkingsbedrijven is veel werk voor productiemedewerkers die assisterende en uitvoerende taken kunnen verrichten. Afhankelijk van de sector waarin je gaat werken kunnen aanvullende eisen aan je opleiding gesteld worden of kan het nodig zijn om bepaalde certificaten te halen. Deze laatste hebben vaak betrekking op de daar geldende veiligheidsvoorschriften. In welke branche je ook werkt; als productiemedewerker moet je er in ieder geval klaar voor zijn om de mouwen op te stropen en lekker aan de slag te gaan!

Denk je dat een baan als productiemedewerker jou op het lijf geschreven is? Neem dan nu vrijblijvend contact met ons op zodat we voor jou een leuke baan in de productie kunnen vinden!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.