Logo FlexImpuls

Goodlife Foods

GoodLife Foods is een producent van snacks. Onder de GoodLife Group vallen 8 verschillende productielocaties, in 4 verschillende landen. Op dit moment hebben ze 650 vaste medewerkers en zijn ze de op één na grootste snackproducent van de wereld. De groep heeft diverse overnames gedaan en daardoor een rijke geschiedenis. Zo kunnen ze het ontstaan van de eerste mexicano én de eerste frikandel claimen. En de geschiedenis van de frikandel willen we graag even met je delen. Die is te mooi om niet te delen.

Slagersknecht de Vries en het ontstaan van de frikandel (frikadel)

Op een dag kreeg een slagersknecht, meneer De Vries, de opdracht om op zijn bakfiets gehaktballen te verkopen in Dordrecht. Binnen korte tijd liep dat ontzettend goed. Men vond het typische gehaktballenrecept van deze slager heerlijk. Maar toen kwam de NVWA langs die bepaalde dat deze slager zijn gehaktballen geen gehaktballen mocht noemen. Hij gebruikte namelijk niet het juiste recept. Daar bedacht De Vries een oplossing voor: hij veranderde de naam in frikadel én hij veranderde de vorm.

De naam frikadel werd bedacht door zijn Duitse medewerker. De vormverandering van een ronde bal naar een langwerpige staaf heeft simpelweg te maken met het feit dat hij er zo meer kon vervoeren op de bakfiets. Later paste Beckers het recept van de frikadel aan waardoor de frikandel ontstond zoals we die nu kennen.

Werken bij Goodlife Foods

De medewerkers bij GoodLife hebben het goed. Er moet hard gewerkt worden om Nederland en de omliggende landen van snacks te voorzien, maar daar staat wel een bovengemiddeld salaris tegenover. De productielocaties zijn schoon, overzichtelijk en opgeruimd en de medewerkers worden voorzien van goede beschermingsmiddelen. In 2019 richt het bedrijf zich in ieder geval op het samenvoegen van de diverse bedrijven. Ze doen alles om fastfood-etend Europa te voorzien van de beste snacks!

De samenwerking met Flex Impuls

Flex Impuls helpt GoodLife Foods al diverse jaren met het vinden van productie- en logistieke medewerkers. En met succes. Flex Impuls weet welke mensen passen bij GoodLife, ze hebben de vakkennis om te bepalen of iemand vakinhoudelijk geschikt is. Tussen de twee bedrijven loopt het contact soepel en snel. Kortom; een samenwerking die gewoon werkt.

Zou jij willen werken bij GoodLife Foods? Neem dan direct contact op met Flex Impuls via 085-021 57 70 . Wie weet ben jij binnenkort aan het werk bij dit leuke bedrijf!

nl_NLNL