Skip to main content

Ben je net klaar met school of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar jouw droombaan. Gelukkig zijn er op de huidige arbeidsmarkt genoeg bedrijven die werknemers zoeken. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw toekomstige werkgever jou ook weet te vinden? En als je dan op gesprek mag komen, hoe zorg je er dan voor dat je die baan bij jou in de buurt ook daadwerkelijk binnensleept? Wij helpen je op weg met 4 belangrijke sollicitatietips!

Tip 1. Zorg voor een overzichtelijk cv

Voor je überhaupt jezelf gaat laten zien op de arbeidsmarkt, is het slim om alvast een krachtig cv te maken. Jouw curriculum vitae is een beknopte samenvatting van je professionele leven. Een krachtige cv is kort en duidelijk en daarom maximaal 1 tot 2 pagina’s lang. Begin jouw cv met een aansprekende profielschets en noem op de eerste pagina eerst die informatie die belangrijk is voor de baan waarop je solliciteert. Belangrijke sollicitatie tip: vergeet ook niet om een representatieve pasfoto toe te voegen aan je cv. Snel een overzichtelijk en professioneel CV maken? Ga aan de slag met een overzichtelijk cv sjabloon.

Tip 2. Vacatures vinden

Voordat je daadwerkelijk kunt gaan solliciteren, moet je natuurlijk geschikte vacatures vinden. Denk daarom eerst goed na over wat je wil en waar je goed in bent. Vervolgens ga je netwerken, organisaties benaderen en online naar vacatures zoeken. Laat iedereen in je omgeving weten dat je op zoek bent naar een nieuwe baan: een groot deel van de vacatures wordt namelijk via via ingevuld. Ben je snel op zoek naar werk? Neem dan ook gerust contact op met Flex Impuls voor een oriënterend gesprek: wij denken met je mee en kunnen meestal snel een passende vacature voor je vinden.

Tip 3. Schrijf een krachtige sollicitatiebrief

Om te worden uitgenodigd op een gesprek is het meestal nodig om naast je cv ook een motivatiebrief naar de werkgever te sturen. Zorg dat deze sollicitatiebrief altijd is afgestemd op de vacature waarop je gaat solliciteren: verstuur dus geen standaardbrief. Kijk goed naar de vacature en benoem in jouw brief kort en bondig waarom jij over de gevraagde kwaliteiten beschikt.

Tip 4. Ga goed voorbereid op gesprek

Mag je op gesprek komen? Wees je er dan van bewust dat een goede voorbereiding heel belangrijk is. De eerste indruk is cruciaal dus kom op tijd en zorg ervoor dat je gepast gekleed bent. Neem je cv mee en verdiep je in het bedrijf en de desbetreffende afdeling. Heb je moeite met het spontaan voeren van een sollicitatiegesprek? Bedenk dan vooraf welke vragen ze je mogelijk gaan stellen en formulier hier vooraf al antwoorden op. Zo voorkom je dat je tijdens het gesprek stilvalt.

Op zoek naar werk en hulp nodig? Neem vrijblijvend contact op!

Ben jij op zoek naar werk? Neem dan nu vrijblijvend contact met ons op. Wij gaan graag met je in gesprek en zoeken met jou mee naar je nieuwe droombaan!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.