Skip to main content

Goede medewerkers zijn de kern van het potentiële succes van jouw bedrijf. Bij veranderingen of groei van je bedrijf is het vinden van de perfecte kandidaat daarom ontzettend belangrijk. Goed personeel is echter vaak schaars en bovendien is het lastig de juiste kandidaat te selecteren uit diegene die solliciteren. Hoe zorg je er nu voor dat je de perfecte kandidaat aanneemt? Hoe vervul je openstaande vacatures? Wij helpen je op weg met drie manieren voor het zoeken van werknemers!

1. Personeel vinden met een optimale vacaturetekst

Vinden wat je zoekt, begint met weten wat je zoekt. Probeer jezelf niet te verliezen in standaard teksten als ‘flexibel en klantgericht’, maar vraag jezelf af: wat moet de nieuwe kandidaat daadwerkelijk kunnen toevoegen aan het bedrijf? Daarnaast is het belangrijk om een vacaturetekst samen te stellen die niet alleen voor potentiële kandidaten een realistisch beeld schept, maar die ook door Google Jobs goed ontvangen wordt. Verschaf in de vacaturetekst zoveel mogelijk belangrijke informatie, maar laat nietszeggende zinnen als ‘wij zoeken een spin in het web’ achterwege. Hierdoor weet zowel de kandidaat als de zoekmachine waar jij daadwerkelijk naar op zoek bent.

2. De perfecte kandidaat vinden: stimuleer Referral Recruitment

Heb je helder wie je zoekt en wat de nieuwe medewerker moet kunnen? Probeer dan allereerst goede kandidaten te vinden in jouw eigen netwerk en dat van je werknemers. Zo bespaar je niet alleen op wervingskosten, maar verhoog je ook de kans op een goede match. Immers kunnen je huidige werknemers goed inschatten of een bekende binnen de bedrijfscultuur past. Ook weten zij goed welke vaardigheden er nodig zijn binnen het bedrijf en kunnen zij daarom inschatten of de beoogde kandidaat geschikt is voor de functie. Stimuleer deze vorm van referral recruitment eventueel met het uitdelen van een wervingsbonus.

3. Geschikte medewerkers zoeken met behulp van een uitzendbureau

Zeker kleine bedrijven hebben meestal geen specialistische recruiters in dienst. Daardoor ontbreekt het vaak aan belangrijke kennis en ervaring op het gebied van werving en selectie van geschikt personeel. Een gespecialiseerd uitzendbureau, zoals Flex Impuls, kan in dat geval uitkomst bieden. Het werven en selecteren van kandidaten is de core business van een uitzendbureau en zij kunnen je daarom eenvoudig aan de juiste kandidaat helpen!

Medewerkers gezocht? Neem vrijblijvend contact op!

Ben jij een werkgever en wil je weten hoe wij jou kunnen helpen bij het vinden van de perfecte kandidaat? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij vertellen je graag meer over onze diensten!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.