Skip to main content

Wanneer je als bedrijf groeit of wellicht je dienstverlening wilt uitbreiden, zal je op zoek moeten gaan naar geschikt personeel. Wellicht heb je het geluk dat je beschikt over een breed netwerk vol potentiële kandidaten, maar over het algemeen is werknemers zoeken een tijdrovende klus. Veel ondernemers komen daarom voor het dilemma te staan: ga ik zelf personeel werven en selecteren of besteed ik dit uit? Beide opties hebben uiteraard voor- en nadelen. Deze zetten wie hieronder uiteen zodat je, uiteraard ook op basis van jouw specifieke situatie en wensen, de juiste keuze kunt maken.

1. Beschikken over een groot netwerk

Zoals we net al even aanhaalden: wellicht ben je als ondernemer gezegd met een groot netwerk vol potentieel geschikte kandidaten. Over het algemeen is het eigen netwerk op dat gebied echter beperkt. Dat brengt ons gelijk bij het eerste voordeel van personeel zoeken via een uitzendbureau: zij beschikken over een enorm netwerk van potentiële werknemers. De kans is daardoor groot dat de juiste kandidaat zich binnen dit netwerk bevindt en dat je deze dus ook weet te bereiken.

2. De juiste expertise

Ten aanzien van de expertise die nodig is om kandidaten te werven en selecteren, kent zelf personeel zoeken zowel voor- als nadelen. Enerzijds beschikt een uitzendbureau over jarenlange ervaring en kennis op het gebied van werven en selecteren. Zij weten precies hoe je de juiste kandidaten kunt bereiken, waar je bij de selectie op moet letten en hoe je een goed sollicitatiegesprek voert. Anderzijds ken jij als ondernemer het bedrijf natuurlijk als geen ander. Dit zorgt dat je, wanneer je het sollicitatiegesprek zelf voert, wellicht een streepje voor hebt. Daarbij moet wel aangetekend worden dat de meeste uitzendbureaus, zoals ook Flex Impuls, zich specialiseren in een bepaalde specifieke branche. Zo weten wij binnen Flex Impuls alles van de productie en de logistiek, waardoor wij de gesprekken minsten zo goed kunnen voeren. Kies daarom dus wel altijd voor een uitzendbureau met specifieke kennis van de branche.

3. Kosten

Ook ten aanzien van de kosten kennen beide opties voor- en nadelen. Een uitzendbureau vraagt uiteraard om een geldelijke tegenprestatie voor haar diensten. Soms is dit een vast bedrag, maar vaker gaat het om een percentage van het bruto uurtarief. Door zelf te werven en te selecteren voorkom je dus dat je deze kosten moet betalen. Anderzijds kan het zelf zoeken van personeel een tijdrovende aangelegenheid zijn. Doordat je geen groot netwerk hebt en wellicht weinig kennis hebt op dit gebied, kost het vinden van werknemers behoorlijk wat tijd en moeite. Uiteraard moet je daarna ook nog een selectie maken en gesprekken voeren met de kandidaten. Deze kosten kun je dus aftrekken van het bedrag dat je aan het uitzendbureau moet betalen. Bovendien neemt een uitzendbureau veel administratieve rompslomp uit handen en dragen zij het werkgeversrisico. In veel gevallen zal zelf personeel werven daarom financieel niet per se voordelig zijn.

Meer weten over personeel zoeken via een uitzendbureau?

De voordelen ervaren van een specialistisch uitzendbureau dat met je meedenkt? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Wij gaan graag met je in gesprek.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.