Skip to main content

Of je nu op zoek bent naar je eerste baan, een nieuwe uitdaging of meer verantwoordelijkheid, je wilt zo snel mogelijk aan de slag en niet te veel tijd verliezen met zoeken en solliciteren. Dat begrijpen wij best. Tijd dus om je hersens te laten kraken en je handen uit de mouwen te steken! Wij helpen je met 4 praktische tips om snel werk te vinden. Werk waarin je kan laten zien wat je waard bent en waar je met plezier het verschil maakt.

1. Snel werk vinden? Laat je omgeving weten dat je werk zoekt

Snel een baan vinden? Je sociale netwerk is van onschatbare waarde als je op zoek bent naar werk. Veel mensen vinden ‘via via’ een nieuwe baan. Daarom is het belangrijk om vrienden, familie en bekenden te laten weten dat je werk zoekt. Gebruik daarbij ook sociale media zoals Facebook, Instagram of LinkedIn. Plaats een kort bericht waarin je omschrijft naar wat voor soort functie je op zoek bent. Vraag je vrienden vervolgens om dit bericht te delen voor een nog groter bereik. Wist je dat je in zes stappen met iedereen in de wereld in contact kan komen? Als je dat weet, dan is die droombaan misschien ook wel dichterbij dan je denkt.

2. Weet wat je wilt en waar je goed in bent

Natuurlijk wil je een baan die aansluit bij wat je kan en wat je leuk vindt. En het liefst ook nog met gezellige collega’s, een goed salaris en een fijne werksfeer. Maar om die ideale werkplek te vinden, moet je eerst weten waar je naar op zoek bent. Als je een opleiding tot automonteur hebt gevolgd, dan ligt het voor de hand dat je graag bij een garage wilt werken. Maar het kan ook zijn dat je er tijdens je vorige baan achter bent gekomen, dat wat je nu doet helemaal niet (meer) bij je past. Dan wordt het al een stukje ingewikkelder. Wil je snel een job vinden die bij je past? Neem dan eerst de tijd om eens voor jezelf op papier te zetten waar je goed in bent en wat je graag doet. Dit kunnen ook dingen zijn die je nu bijvoorbeeld als hobby of vrijwilligerswerk doet. Vervolgens kan je op zoek gaan naar vacatures die hierbij aansluiten.

3. Snel een baan vinden: schrijf jezelf in bij een uitzendbureau

Een uitzendbureau kan je helpen bij je zoektocht naar werk. Niet alleen heeft een uitzendbureau vaak een enorme database aan actuele vacatures, ook weten zij heel snel welk bedrijf het beste bij jou past. Zoek je werk in een bepaald vakgebied, schrijf je dan in bij een gespecialiseerd uitzendbureau zoals Flex Impuls. Wij hebben vacatures in de logistiek en productie bij grote en kleine bedrijven in de regio, zodat er altijd een passende baan bij jou in de buurt is.

4. Houd je cv up-to-date

Als je gaat solliciteren, wordt er in veel gevallen om je cv gevraagd. Zorg er daarom voor dat je cv helemaal up-to-date is als je op zoek gaat naar nieuw werk. Zet je meest recente werkervaring bovenaan, beschrijf wat je gedaan hebt en benadruk waar je goed in bent. Heb je relevante certificaten behaald tijdens je studie of werk? Vermeld dit dan ook op je cv! Voorkom verder spelfouten en maak je cv overzichtelijk, zodat iemand in één oogopslag kan zien wie je bent en wat je vaardigheden zijn. Laat bij twijfel je cv controleren door iemand anders, zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet.

Snel werk zoeken? Neem vrijblijvend contact op!

Wil je snel werk vinden en ben jij op zoek naar werk in de productie of logistiek? Neem dan gerust eens contact met ons op. Misschien ga jij binnenkort wel aan de slag in je nieuwe droombaan!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.