geschikt personeel vinden wervingstips

Personeel vinden met succes – 4 wervingstips

Bij verloop van personeel of groei van het bedrijf is het zaak om snel andere goede werknemers te vinden. In de huidige markt kan het echter lastig zijn om geschikt personeel te vinden. Er zijn immers veel bedrijven die eveneens goede werknemers zoeken. Het kan daarom een flinke uitdaging zijn om openstaande vacatures op te vullen. Hoe zorg je er als onderneming voor dat je voldoende mensen werft? En wat is er nodig om vooral kandidaten met de juiste motivatie, ervaring en kennis aan te trekken? Wij geven 4 effectieve wervingstips.

1. Zorg voor mond-op-mond reclame

Nu de economie flink aantrekt, is goed personeel schaars. Ben je een prettige werknemer dan is het huidige personeel het beste visitekaartje voor jouw organisatie. Bovendien kennen zij het bedrijf goed en weten zij daarom precies wie er wel of niet binnen de organisatie past. Zorg dus dat je via je eigen personeel gaat werven. Dit kun je allereerst doen door de vacatures bij het personeel onder de aandacht te brengen en het aanbrengen van contacten aan te moedigen. Ook kun je ervoor kiezen om medewerkers die een goede nieuwe werknemer weten te werven belonen met een bonus.

2. Schakel een uitzendbureau in om geschikt personeel te vinden

Het loont zowel voor grote als voor kleine organisaties om een uitzendbureau in te schakelen bij het werven van personeel. Een klein bedrijf beschikt namelijk meestal niet over de juiste expertise om efficiënt goed personeel te werven. Een grote organisatie heeft vaak zo regelmatig nieuw personeel nodig, dat het efficiënter en voordeliger is om de werving uit te besteden. Een uitzendbureau heeft immers alle kennis en middelen in huis om snel en effectief kundig personeel te werven. Bovendien zijn er gespecialiseerde uitzendbureaus zoals Flex Impuls, die zich met name toeleggen op het werven van personeel in een specifieke branche.

3. Medewerkers omscholen

Misschien heb je wel voldoende personeel, maar heb je niet de juiste mensen voor iedere positie binnen het bedrijf. Doordat de technologie een vlucht neemt worden veel taken overgenomen door computers, terwijl er ook weer andere nieuwe taken ontstaan. In de huidige economie kan het lonen om te onderzoeken of je het huidige personeel kunt omscholen. Laat medewerkers van wie taken verdwijnen of die meer uitdaging zoeken een opleiding volgen, zodat je minder buiten de deur hoeft te werven.

4. Maak gebruik van digitale media

Anno 2020 is het echt een gemiste kans om bij de werving van personeel geen gebruik te maken van de digitale media. Zorg allereerst dat alle vacatures altijd duidelijk op de website staan. Daarnaast is het goed om de vacatures ook op de sociale accounts van de organisatie te plaatsen, zoals op LinkedIn en Facebook. Medewerkers en volgers van het bedrijf kunnen deze posts ook weer delen, zodat je uiteindelijk flink wat mensen bereikt.

Hulp nodig bij het vinden van geschikt personeel? Neem nu vrijblijvend contact met ons op en ontdek wat Flex Impuls kan betekenen!

 

 

 

 

Leave a Comment