Skip to main content

Ben je op zoek naar een nieuwe baan? En wil je direct carrière maken? Dan is de logistieke sector misschien wel iets voor jou! Deze sector bestaat niet alleen uit vrachtwagenchauffeurs, heftrucbestuurders of warehouse-medewerkers. In de logistiek zijn functies als procescontroller, consultants of leidinggevende functies minstens zo belangrijk. In dit artikel geven we je 4 redenen waarom jij in de logistiek zou moeten werken!

Zonder logistieke banen komen de producten niet aan bij de klant. Als logistiek medewerker ben je dus heel nuttig bezig en een onmisbare schakel in het distributieproces.Heb je geen logistieke achtergrond of werkervaring, maar ben je wel geïnteresseerd in deze sector? Dat hoeft helemaal geen probleem te zijn. Binnen de logistiek zijn er namelijk talloze functies beschikbaar. Logistiek werk is veelzijdig en geen dag is hetzelfde! Dat houdt het werk afwisselend.

1. Logistiek heeft de toekomst

De eerste reden is meteen al de belangrijkste. De logistieke branche is onmisbaar. Hoewel er om ons heen veel branches ineen vallen, door bijvoorbeeld automatisering of digitalisering, staat de logistieke sector juist nooit stil. Met de groeiende e-commerce markt heeft deze sector het alleen maar drukker gekregen. Er is dus altijd wel werk te vinden. De logistiek dient echter wel mee te gaan met de tijd. Daarom dient er steeds opnieuw gekeken te worden hoe de supply chain zo efficiënt mogelijk kan verlopen.

2. Er is altijd werk

De logistiek kampt al jaren met een personeelstekort en daarom staan er volop logistieke vacatures online. Er wordt volop gezocht naar transportplanners en orderpickers, maar ook naar customer service-medewerkers en declaranten. Omdat er krapte heerst in de logistieke markt, is dat juist een voordeel voor mensen die een baan zoeken. Er is namelijk baangarantie en bij sommige bedrijven maak je kans op extra fijne arbeidsvoorwaarden!

3. Veel verantwoordelijkheid

In de logistieke sector hoef je niet eerst onderaan te beginnen of te wachten tot je verantwoordelijkheden krijgt. Je kunt meteen al hard aan de bak en je mag meedenken over het supply chain-proces. Omdat er krapte heerst, krijg je als starter direct meer verantwoordelijkheden dan dat je die zou krijgen in een andere sector.

4. Doorgroeimogelijkheden

Tot slot zijn er veel doorgroeimogelijkheden in de logistiek, zowel binnen het bedrijf als bij andere bedrijven in de logistiek sector. Je kunt vaak al snel doorgroeien naar een hogere functie en dat maakt het makkelijker om binnen korte tijd hogerop te komen.

Hulp nodig?

Ben je op zoek naar een vacature in de logistiek, maar lukt het maar niet om de perfecte functie voor jou te vinden? Wij als uitzendbureau in de logistiek helpen je graag verder! Neem gerust contact met ons op!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.