Skip to main content

De logistieke branche is volop in beweging. In deze sector, die ervoor zorgt dat goederen van A naar B verplaatst worden, zit enorm veel groei. Wij zoeken daarom continu kandidaten om onze logistiek vacatures in te vullen. Wie logistiek werk doet, werkt in een groeiende branche waarin het draait om het zo efficiënt mogelijk vervoeren van producten, zowel naar binnen- als buitenland. Nieuwsgierig geworden naar een mogelijke baan in de logistiek? Ontdek hieronder welke vacatures je in de logistieke branche zoal zult tegenkomen.

1. Lader en losser

In de logistiek kun je zowel werkzaam zijn op kantoor als in een functie waarin je vooral fysieke arbeid verricht. Zit je niet graag stil en weet je van aanpakken? Dan zal een functie als lader en losser waarschijnlijk goed bij je passen. Tijdens het laden houd jij je bezig met het snel, kundig en efficiënt beladen van bijvoorbeeld vrachtwagens en containers. Als losser zorg je er juist voor dat inkomende goederen snel en schadevrij worden uitgeladen. Ook moeten de verpakkingen worden gecontroleerd en tel je het aantal producten. Naast een goede conditie vraagt deze vacature dus om nauwkeurigheid en kennis van een veilige werkwijze.

2. Logistiek (administratief) medewerker

In de logistieke sector zijn ook diverse meer administratieve functies te vinden. Zo staat regelmatig de vacature logistiek administratief medewerker open. Je gaat je in deze rol bezighouden met de logistieke afhandeling van diverse opdrachten. Je bent in deze functie vaak een echte spin in het web die zich met uiteenlopende taken bezighoudt. Enerzijds plan je bijvoorbeeld transporten in en maak je transport- en vrachtdocumenten op, anderzijds ben je bezig met klantcontact en het controleren van afspraken. Sommige logistiek medewerkers doen daarnaast ook nog diverse fysieke klussen, zoals het verzamelen van orders en het inpakken van bestelde producten. Om kans te maken op de functie van logistiek medewerker is het dus belangrijk dat je flexibel bent en snel kunt schakelen tussen diverse werkzaamheden. Daarnaast moet je administratief vaardig zijn en goede communicatieve skills hebben.

3. Heftruckchauffeur of orderpicker

Een veel voorkomende vacature binnen het logistiek werk is ten slotte de vacature heftruckchauffeur of orderpicker. Binnen deze functie transporteer je goederen van A naar B door middel van een heftruck. Je werkt meestal in een magazijn of op een bedrijventerrein. Naast het rijden met de heftruck verricht je vaak enkele administratieve taken, zoals het bijhouden van een inventarisatielijst. De meeste bedrijven stellen het hebben van een heftruckcertificaat verplicht. Vaak biedt een bedrijf echter de kans om dit certificaat via de werkgever te behalen.

Interesse in logistiek werk? Neem contact op

Wil jij graag fulltime of parttime aan de slag in de logistiek en ben je benieuwd welke vacatures bij hebben? Neem dan nu vrijblijvend contact met ons op! Wij gaan graag met jou in gesprek en helpen je snel aan een passende baan!

1 reactie

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.