Skip to main content

Wil jij graag aan de slag op de arbeidsmarkt, maar beschik je niet over een diploma? Dan krijg je uit je omgeving vast vaak te horen dat de mogelijkheden op de arbeidsmarkt dan beperkt zijn. Het is echter wel degelijk mogelijk om via Flex Impuls leuk werk zonder opleiding te vinden. Werkgevers vragen lang niet altijd naar een bepaalde opleidingsachtergrond, maar zijn juist ook geïnteresseerd in jouw vaardigheden, kennis en persoonlijke eigenschappen. Ben je gedreven, enthousiast en niet bang om hard te werken? Dan zijn er ook zonder opleiding mogelijkheden genoeg op de arbeidsmarkt! Wij zetten hieronder een aantal belangrijke opties voor je op een rijtje.

1. Werk zonder opleiding in de logistiek

Een goede optie is bijvoorbeeld logistiek werk. De logistieke branche groeit enorm en er is veel ruimte voor ongeschoold personeel. Als logistiek medewerker, soms ook magazijnmedewerker genoemd, werk je meestal in een distributiecentrum of magazijn. De werkzaamheden die je daar zult verrichten kunnen variëren, maar zijn in ieder geval van eenvoudige uitvoerende en organiserende aard. Toch heb je als logistiek medewerker een heel belangrijke rol. Je bent immers een onmisbare schakel in het proces van levering, opslag en verzending en zorgt er dus mede voor dat de producten op het juiste moment bij de klant terecht komen. Het leuke van werken in de logistiek is ook dat er tal van mogelijkheden zijn om door te groeien. Zo maken veel werkgevers het mogelijk om tijdens je loopbaan diverse certificaten en diploma’s te halen. Zo blijf je jezelf ontwikkelen en kun je een mooie groei doormaken!

2. Word opgeleid tot heftruckchauffeur

Veel van onze kandidaten die werk zoeken zonder diploma en in de logistiek gaan werken, gaan uiteindelijk aan de slag als heftruckchauffeur. In deze functie verplaats je goederen in een magazijn en ben je bezig met laden en lossen. Om te werken als heftruckchauffeur is een certificaat nodig. Ben jij niet in het bezit van een heftruckcertificaat? Via je werkgever krijg je vaak de mogelijkheid om een heftruckcertificaat te behalen. Een mooie kans dus om je verder te ontwikkelen en te laten zien over welke kwalificaties je beschikt.

3. Productiemedewerker worden

Mogelijkheden voor werk zonder opleiding vind je ook in de productie. Zo kun je op veel plaatsen zonder diploma als productiemedewerker aan de slag. Je taken kunnen afhankelijk van de branche waarin je werkzaam bent verschillen, maar over het algemeen verricht je uitvoerende taken binnen het productieproces. Zo kun je in een fabriek staan, werken aan de lopende band of bezig zijn met het bedienen van machines. Er is altijd wel een productiemedewerker vacature in de buurt beschikbaar die goed bij je past!

Geen diploma maar wil je wel aan de slag? Neem dan nu gerust contact met ons op. Wij gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden en bezorgen je graag een leuke baan!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.