Skip to main content

In de logistiek draait het erom dat goederen op het juiste moment op de juiste plaats terecht komen. De logistieke branche is een enerverende branche, waarin alles gaat om het op correcte en efficiënte wijze vervoeren van producten. Of het nu gaat om bloemen die van de Nederlandse veiling naar een klant in Azië moeten worden gebracht of om vrachtvervoer naar onze buurlanden: wanneer je werkt in de logistiek ben jij de spin in het web!

Werken in de logistieke sector: verschillende functies

De benaming logistiek medewerker gaat op voor tal van verschillende functies, die je kunt uitvoeren in één van de vele schakels binnen het logistieke proces. Zo kun je een strategische functie hebben of juist vooral operationeel bezig zijn. Een assistent logistiek medewerk is bijvoorbeeld vooral bezig met laden, lossen, inpakken en inventariseren. Een senior logistiek medewerker of manager in de logistieke branche zal juist vaker tactisch bezig zijn en zich bezighouden met plannen, inrichten, onderhouden van contacten en het oplossen van ingewikkelde logistieke vraagstukken. Banen in de logistiek vind je onder andere bij transportbedrijven, magazijnen en groothandels, maar ook bij andere grote organisaties zoals Schiphol en ziekenhuizen.

De logistiek is altijd in beweging

Als er één sector voortdurend in beweging is dan is dat wel de logistieke sector. De wensen van opdrachtgevers veranderen voortdurend, zeker nu de consument ook steeds meer flexibiliteit en maatwerk verwacht. Als logistiek medewerker dien je dus stevig in je schoenen te staan en moet je in staat zijn mee te veranderen. Innovatie en automatisatie ten aanzien van logistieke processen is in de sector aan de orde van de dag. Ook de noodzaak om te verduurzamen is een ontwikkeling die ervoor zorgt dat de logistiek continu in beweging is.

Banen in de logistiek: veel werkgelegenheid

Door de groeiende economie en het groeiende consumentenvertrouwen worden er meer goederen vervoert dan ooit tevoren. Ook andere wereldeconomieën, zoals die van China, groeien hard. Gevolg is onder andere een enorme groei in de e-commerce branche en een toename van het aantal distributiecentra. De werkgelegenheid in de logistiek is dan ook goed en de verwachting is dat dit de komende jaren zo zal blijven. Als uitzendbureau logistiek kunnen wij de meeste kandidaten dan ook snel aan een leuke baan in de logistieke sector helpen!

Wil jij werken in de logistiek? Neem contact op!

Nieuwsgierig geworden naar werken in de logistiek? Neem dan gerust contact met ons op. Misschien ga jij dan binnenkort aan de slag bij jouw nieuwe werkgever!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.