Skip to main content

Er zijn enkele goede redenen om na het behalen van je diploma een tussenjaar te nemen voordat je gaat doorstuderen. Zo kiezen sommige studenten ervoor om vrijwilligerswerk te doen, een onderneming te starten of op reis te gaan. Voor al deze plannen heb je echter wel flink wat spaargeld nodig en ook het volgen van een vervolgstudie is helaas niet goedkoop. Reden genoeg dus om tijdens (een deel van) je tussenjaar lekker te gaan werken. Ontdek in welke branches wij veel flexwerk vacatures hebben, zodat je binnen de kortste keren aan de slag kunt gaan!

1. Goed verdienen als productiemedewerker

Wie op zoek is naar een leuke baan en lekker wil verdienen kan ervoor kiezen om aan de slag te gaan als productiemedewerker. Dit is een brede beroepsgroep waaronder verschillende functies en taken vallen. Een medewerker in de productie helpt in ieder geval bij het productieproces door uitvoerende taken te verrichten, bijvoorbeeld in een fabriek. Als productiemedewerker draag je bij aan de kwaliteit van producten die (internationaal) bij consumenten terechtkomen. Deze functie vraagt dus wel om het nodige verantwoordelijkheidsgevoel en past vooral bij jou als je van aanpakken houdt. Het leuke van ervaring opdoen in de productiebranche is bovendien dat deze sector continu groeit en daardoor veel carrièreperspectieven biedt. Door tijdens je tussenjaar al flink wat werkervaring op te doen, verdien je dus niet alleen een leuk salaris, maar geef je ook je carrière alvast een eerste boost!

2. Ervaring opdoen in de logistiek

Nog zo’n branche die volop in beweging is: de logistieke branche. Werken in de logistiek heeft de toekomst! Naast een flexibele en goed betaalde baan biedt een tussenjaar in de logistiek je dus vooral ook een streepje voor op de arbeidsmarkt. Logistiek werk voer je meestal uit in een magazijn of distributiecentrum, waar je bijdraagt aan het proces dat producten op de juiste wijze van A naar B brengt. Een leuke en verantwoordelijke job dus in een flink groeiende branche. Steeds meer mensen bestellen immers producten online, waardoor de logistieke branche een enorme vlucht doormaakt. Ook handig: een baan in de logistiek is vaak dicht in de buurt en biedt de nodige flexibiliteit. Hierdoor is je werk waarschijnlijk goed te combineren met andere dingen die je in je tussenjaar zou willen doen.

3. Aan de slag als heftruckchauffeur

Wil je tijdens je tussenjaar niet alleen werken, maar ook je diploma’s uitbreiden? Kies dan voor een baan waarin je de kans krijgt om een heftruckcertificaat te halen. Bij Flex Impuls hebben we diverse vacatures voor orderpickers en vaak bieden werkgevers je de mogelijkheid om daarnaast je heftruckcertificaat te behalen. Wanneer je dit certificaat hebt mag je, ook als je pas 16 of 17 bent, onder toezicht aan de slag op een heftruck. Hoe leuk is dat!

Op zoek naar werk voor je tussenjaar? Neem contact op!

Ben jij ook op zoek naar een leuke baan voor je tussenjaar? Neem dan nu vrijblijvend contact met ons op. Wij gaan graag met je in gesprek, zodat we je een leuke baan kunnen bezorgen!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.