Skip to main content

Bij Flex Impuls vind je vele logistieke vacatures, bijvoorbeeld voor een functie als lijnoperator of logistiek medewerker. Ook hebben wij bijna altijd vacatures voor orderpickers openstaan. Ben jij nieuwsgierig geworden naar dit beroep? Wil je weten wat deze functie inhoudt en hoe je via Flex Impuls aan een baan als orderpicker kunt komen? Wij leggen het in deze blog aan je uit.

Taken en verantwoordelijkheden van een order picker

Logistiek medewerker is een overkoepelend begrip voor vele functies binnen de logistieke sector. Als orderpicker ben je een logistieke medewerker die verantwoordelijk is voor het samenstellingen en verwerken van bestellingen of andere vrachten. Een orderpicker wordt daarom ook weleens een orderverzamelaar genoemd. Je werkt als orderpicker in een distributiecentrum of magazijn en maakt alle orders gereed door deze te zoeken en verzamelen. Daarbij wordt vaak gebruik gemaakt van interne transportmiddelen zoals bijvoorbeeld een heftruck. Daarnaast bewaak je de kwaliteit van de producten en verpakkingen, maak je zendingen verzendklaar en kan het zijn dat je assisteert bij het laden en lossen. Ook enige administratieve taken horen bij deze functie. Kortom, als orderpicker heb je de nodige verantwoordelijkheden en voer je diverse werkzaamheden uit binnen het logistieke proces.

Werken in de logistieke sector

Wanneer je als orderpicker aan de slag gaat, kom je dus te werken in de logistieke sector. In tegenstelling tot wat veel mensen denken omvat deze sector niet alleen het transport van het magazijn naar de klant. Wie werkt in de logistieke sector kan namelijk te maken krijgen met alles wat te maken heeft met het controleren van een stroom van goederen. Denk daarbij aan het organiseren, plannen, uitvoeren en besturen van het logistieke proces. Als orderpicker maak je deel uit van deze groeiende sector, waardoor je kansen op de arbeidsmarkt uiteraard toenemen. Het is zeker niet ongewoon om vanuit deze functie verder door te groeien binnen deze boeiende sector.

Hoe kom je aan een baan als orderpicker?

Goed nieuws: in de logistieke sector is volop werk. Wie als orderpicker aan de slag wil hoeft daarvoor bovendien niet per se een diploma te hebben. Wel is het een pre als je enige ervaring hebt in de logistieke sector of bijvoorbeeld beschikt over een heftruckcertificaat. Vaak is het echter ook mogelijk om deze op de werkvloer te behalen. Uiteraard dien je als orderpicker goed zelfstandig te kunnen werken en is het nodig dat je punctueel bent en snel kunt schakelen.

Wil jij ook aan de slag als orderpicker? Neem dan nu vrijblijvend contact met ons op. Wij gaan voor jou graag op zoek naar je droombaan binnen de logistieke sector!

Sollicitatie

  • Toegestane bestandstypen: pdf, doc, docx.
  • Schrijf hier een korte motivatie voor deze functie

4 Comments

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.